Strijken
Wanneer de was droog is, kan het worden opgevouwen en/of worden gestreken. Door te strijken worden vouwen en kreukels in textiel verwijderd. Strijken zorgt er ook voor dat bacteriën gedood worden door de hitte. In de meeste strijkijzers kan men water doen om de stoom te produceren. Stoom helpt om erge kreukels glad te strijken.
Het etiket in een kledingstuk geeft aanwijzingen hoe je het kledingstuk moet strijken. De punten in het strijkijzer symbool geven de maximale temperatuur aan (zie pictogrammen/symbolen - De was).
Benodigdheden voor het strijken:
Tips tijdens het strijken:
Stel de strijkplank op de juiste hoogte in.
Leg het textiel glad op de strijkplank.
Strijkijzers met stoomfunctie. Het vullen met water.
Opdrukken op textiel. Strijk het textiel op de achterzijde.
Stroomstrijkijzer. Erge kreukels kunnen worden strak gestreken.
Ruim het materiaal weer op.
INSTRUCTIEFILM:
EEN BLOUSE STRIJKEN
Het vouwen van een blouse